INGREDIENTS:

  • 240 g d’aigua
  • 1 cullerada de llevat de forner
  • 3 rovells d’ou
  • 600 g de farina de força
  • 100 g de sucre
  • 1/2 culleradeta de canyella
  • 55 g de mantega fosa

 

ELABORACIÓ:

1r dia:

  1. Posar a escalfar l’aigua una mica al microones i dissoldre-hi el llevat, mentrestant separar les clares dels rovells.
  2. Posar tot al bol i batre-ho fins que quedi unit.
  3. . Afegir el sucre i la farina tamisada poc a poc, batre fins que quedi una massa uniforme.
  4. Afegir a poc a poc la mantega fosa i remenar durant 5 minuts o fins que la pasta es desenganxi de les parets.
  5. Col·locar la pasta en un bol tapat amb plàstic i deixar que llevi fins doblar el volum, una hora aproximadament.
  6. Un cop llevat, treure del bol, fer una bola i posar-la a la nevera tota la nit.

2n dia:

  1. Estirar la pasta amb el rodet fins a aconseguir un gruix de 2 cm.
  2. Tallar els donuts amb un tallador de galetes i tallar també el forat interior amb un objecte més petit.
  3. Col·locar a la safata del forn amb el paper posat i deixar llevar durant una hora.
  4. Després es pot posar el forn a escalfar a 170º
  5. Mentrestant preparar el glacejat amb 50g de sucre glaç, mitja culleradeta de canyella  i 4 cullerades de llet tèbia. Barrejar tot fins a tenir la consistència adequada.
  6. Posar els donuts al forn durant 10 minuts o fins que tinguin color torradet però sense que es cremin. I en calent, pintar amb el glacejat. Deixar refredar i menjar!