INGREDIENTS:

  • 100 gr de mantega
  • 125 ml de llet natural
  • 20 gr de llevat
  • 60 gr de sucre morè
  • 300 gr de pastanaga
  • 1 ou + 2 clares
  • 500 gr de farina
  • 1 culleradeta de pasta de vainilla
  • 1 culleradeta de gingebre molt
  • 1 i 1/2 culleradetes de canyella en pols
  • 1 culleradeta de nou moscada.

 

ELABORACIÓ:

  1. Fem les pastanagues al vapor, si les pinxes i estan tendres si que les podem utilitzar.
  2. Posem en un bol gran, els ingredients secs
  3. Afegim el llevat, els 74 grams de mantega, els ous, la llet i les pastanagues, fetes puré.
  4. Barregem amb les mans o amb una llengua, fins a obtenir una massa homogènia i sense grumolls. La tapem i deixem reposar fins que augmenti de volum.
  5. Col·loquem la massa sobre una superfície enfarinada i, amb l’ajuda d’un corró l’estirem fins a obtenir aproximadament 1 cm de gruix. Foradem la massa aconseguint la forma d’un donut, després els col·loquem sobre la safata del forn, prèviament folrada amb paper vegetal.
  6. Els tapem amb el paper film i els deixem reposar un altre vegada, fins que la seva mida s’hagi doblat.
  7. Desfem la mantega sobrant, la deixem temperar i pinzellem el donuts amb ella. Han de quedar ben coberts.
  8. El forn el preescalfem a 190º. Deixem els donuts dins del forn durant 12-13 minuts, els traiem i els deixem refredar sobre una reixeta.