INGREDIENTS:

Pels donuts:

  • 130g de farina de civada o flocs de civada mòlts.
  • 120g de farina de blat.
  • 100g de panela mòlta, sucre de coco o morè.
  • 1 culleradeta de bicarbonat.
  • 2 plàtans.
  • 200g de llet de coco.
  • 1 cullerada de vinagre de poma.

Pel glacejat (OPCIONAL):

  • 8 cullerades de xarop d’atzavara
  • 4 culleradetes de cacau en pols sense sucre.

 

ELABORACIÓ:

  1. Escalfar el forn a 200 º o 390º.
  2. Tirar la farina de civada, la de blat, la panela o el sucre i el bicarbonat en un bol i remenar.
  3. Batre els plàtans amb la llet i el vinagre. Desprès tirar-la al bol i barrejar fins que estiguin ben integrats.
  4. Repartir la barreja entre els buits del motlle, omplint aproximadament les 3/4 parts.
  5. Posar-los al forn durant uns 15 minuts o fins que es daurin i deixar-los refredar.

 

GLACEJAT:

  1. . Barrejar l’atzavara i el cacau amb l’ajuda d’una cullera o forquilla fins que estiguin ben integrats.
  2. Quan els donuts estiguin freds, mullar-los per un dels costats i si es vol decorar-los.

 

NUTRICIÓ:

Per a 1 donut sense decorar :

  • Calories: 155 • Sucre: 11 g • Sodi: 110,4 mg • Greixos: 5,2 g • Greixos saturats: 3,8 g • Hidrats de carboni: 26 g • Fibra: 2,1 g • Proteïna: 3,1 g